Νοσοκομείο υπό διάλυση… Προκαλεί η ΥΠΕ με την ίδρυση Γαστρεντερολογικής την ώρα που Κλινικές απειλούνται με λουκέτο

nosokomio

nosokomioΚυριολεκτικά υπό διάλυση βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς νευραλγικές κλινικές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Αντ’ αυτού οι υπεύθυνοι της 6ης ΥΠΕ ζητούν με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος μάλιστα την ίδρυση γαστρεντερολογικής κλινικής. Δύο τινά συμβαίνουν… Ή πραγματικά δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή εξακολουθούν να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις με τον ίδιο αδιόρθωτο τρόπο.

Κλινικές ζωτικής σημασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται κι αντί οι αρμόδιοι να ενσκήψουν σ’ αυτά επιλέγουν ανέξοδες εξαγγελίες…

Πέρα από ζητήματα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν, το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στενάζει στην κυριολεξία και το Παθολογοανατομικό. Ενδεικτικό της εκρηκτικής κατάστασης είναι ότι οι βιοψίες αποστέλλονται για γνωμάτευση στην Πάτρα και την Λάρισα.

Η καρδιοχειρουργική κλινική λειτουργεί με έναν ειδικευμένο γιατρό και ουδείς μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί πως καλύπτονται οι ανάγκες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας όταν αυτός, ο ένας και μοναδικός γιατρός απουσιάζει…

Προφανώς η περιοχή είναι αφημένη στην τύχη της!

Η Αγγειοχειρουργική εξακολουθεί να λειτουργεί με έναν γιατρό. Το πρόβλημα ετέθη και πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την προειδοποίηση ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε η Κλινική θα βάλει λουκέτο.

Αντί όμως όλοι να ασχοληθούν με τα προβλήματα αυτά που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αποφασίζουν την ίδρυση μιας νέας κλινικής.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Τάκης Κατσίβελας έδωσε γραπτή εντολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να ιδρύσει τη Γαστρεντερολογική μέσα σε μία εβδομάδα!

Χωρίς κανέναν προγραμματισμό…

Απλά για να ικανοποιηθούν οι ολίγοι και εκλεκτοί.

Γιατί οι πολιτικοί μπορούν να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα αλλάζει, όμως αποδεικνύουν ότι οι ίδιοι δεν αλλάζουν και κατ’ επέκταση ούτε η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ