Την απάντησή του στις κοινοβουλευτικές αναφορές που κατέθεσαν οι βουλευτές Ιωάννης Τσίμαρης και Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προβληματική λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου, η μετακίνηση του μόνιμου ιατρού ακτινοδιαγνωστικής από το νοσοκομείο υλοποιήθηκε «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», μετά από έγγραφο του ίδιου του ιδρύματος, με σκοπό την «αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος».
Για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στο τμήμα υπηρετούν με μετακίνηση δύο ιατροί από όμορες δομές. Ο ένας καλύπτει πλήρως το πρωινό ωράριο και τις εφημερίες, ενώ ο δεύτερος συνδράμει στο εφημεριακό πρόγραμμα και, όταν απαιτείται, καλύπτει και το τακτικό πρωινό ωράριο.
Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη εξέλιξη αφορά την ανάθεση διαγνώσεων σε ιδιώτες. Όπως αποκαλύπτεται στην απάντηση του κ. Γεωργιάδη, το Νοσοκομείο Άρτας έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την εξ αποστάσεως διάγνωση αξονικών τομογραφιών. Η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους και αφορά περιστατικά του ΤΕΠ, νοσηλευόμενους ασθενείς, αλλά και προγραμματισμένες τακτικές αξονικές, λειτουργώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Παράλληλα, το Υπουργείο τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πλήρωση δέκα θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Άρτας.
Καταλήγοντας, ο Υπουργός υποστηρίζει ότι οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν τη «συνεχή μέριμνα και στήριξη της 6ης ΥΠΕ» για την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.