Νωρίτερα θα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ

souper market

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι σε συνδυασμό με τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. αντί για τις 9 μ.μ. που κλείνουν, έτσι ώστε οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι να προλαβαίνουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν την Κυριακή γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοια ανάγκη.

Σχετικά με το το delivery και το το take away, το delivery θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά τις 9 μ.μ. όχι όμως από μόνο του το take away. Μόνο εάν κάποιος βγει για λόγους υγείας ή για να πάει βόλτα το κατοικίδιό του ή για άθληση θα μπορεί να κάνει χρήση του take away.

Σχετικά με το πρόβλημα των επιταγών ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν μέτρα τόσο για τους εκδότες όσο και για τους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ