Νομοθετική ρύθμιση για την εμπορία ελληνικών προϊόντων

agrot leader

Μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων που σχεδιάζουν ήδη τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, όπως επισήμανε ο ΥΠΑΑΤ Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με αγροτικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

«Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά με τις γειτονικές χώρες, και έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να έρθουμε σε μια συνεννόηση και να αυξήσουμε αμφότερες πλευρές την αστυνόμευση, ειδικότερα στα σύνορά μας», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου προσθέτοντας: «Εμείς σχεδιάζουμε μέσα από διαδικασίες σκαναρίσματος να έχουμε πλήρη εικόνα και να παρακολουθούμε συνεχώς ό,τι μπαίνει και βγαίνει στη χώρα μας γι’ όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αφορούν ειδικότερα τον αγροτικό τομέα».

Απαντώντας σε εκπροσώπους φορέων, που συμμετείχαν στη συνάντηση και έθεσαν επί τάπητος το θέμα της φοροδιαφυγής με την παράνομη διακίνηση προϊόντων, ζημιώνοντας έτσι τον αγροτικό κλάδο, ο κ. Αποστόλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο ζήτημα είναι να πείσουμε και να το καταλάβουν οι αγρότες ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων σημαίνει όφελος για τον ίδιο τον παραγωγό. Τον εκμεταλλεύονται και δεν το έχει καταλάβει ακόμα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω του αγροτικού τομέα, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει πληγεί λιγότερο από κάθε άλλον κλάδο μέσω της οικονομικής κρίσης, προβάλλοντας σθεναρές αντιστάσεις και παρουσιάζοντας μάλιστα σημάδια ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σημείωσε ότι θα προκηρυχθούν μέτρα εντός του τρέχοντος έτους και συμπλήρωσε ότι είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για επενδύσεις σε διάφορα πεδία του πρωτογενούς τομέα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ