Νευρολόγος για εφημερία στη Μονάδα Λοιμωδών!

askisi_etoimotitas1

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων καλούνται τις τελευταίες να εφημερεύουν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που δέχεται το νοσοκομείο αλλά και τη μη έγκαιρης προετοιμασίας ώστε να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που προκαλεί η πανδημία.

Κραυγή αγωνίας αποτελεί η ανάρτηση ειδικευόμενου νευρολόγου που βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη στην τέταρτη ΜΕΛ που τέθηκε άρον άρον σε λειτουργία.

Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σε 12 ώρες θα εφημερεύσω στην Τέταρτη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν έγινε οικειοθελώς και ο λόγος είναι ότι δε γνωρίζω τίποτα για τον COVID, είμαι ειδικευόμενος Νευρολογίας τελευταίου έτους, έχω να διαχειριστώ πνευμονία κοινότητας από το αγροτικό μου, πόσο μάλλον COVID, επιφυλάσσομαι για το κατά πόσον θα είμαι εις θέση να διαχειριστώ τους ασθενείς με COVID, ακόμα και στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του ειδικευόμενου.

Ουδεμία πρόθεση έχω να θέσω τους ασθενείς αυτούς σε κίνδυνο, όπως και ουδεμία πρόθεση έχω να εκτεθώ οικειοθελώς στον COVID ή ακόμη περισσότερο να εκθέσω ακολούθως τους ασθενείς της κλινικής μου και τους δικούς μου ανθρώπους και, ασφαλώς, δεν το κάνω για τα ματωμένα 70 ευρώ αυτής της εφημερίας που έχει στερήσει εδώ και μια βδομάδα τον ύπνο μου.

Σημειώνω δε ότι τα μέτρα προστασίας στα οποία εκπαιδεύθηκα σήμερα για ένα ολόκληρο τέταρτο και με τα οποία θα εξετάζω και θα εκτελώ ιατρικές πράξεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τα μέτρα προστασίας τα οποία στο πρώτο εξάμηνο  της καραντίνας μου είχαν παρουσιαστεί ως μέτρα για ύποπτα κρούσματα και όχι για επιβεβαιωμένα, τα οποία τότε ήταν σαφώς πιο ασφαλή.

Δεν έχω καμία πρόθεση να αρνηθώ υπηρεσία και για αυτό την εκτελώ, όπως μου ζητήθηκε. Το λέω για μία τελευταία φορά: σε αυτή την υπηρεσία δεν πηγαίνω ιδία βουλήσει, αλλά άγομαι ως πρόβατον επί σφαγήν. Το ότι πήγα “οικειοθελώς” το πληροφορήθηκα μόλις τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ