Η Εnergean θα επιμείνει για τις έρευνες σε Άρτα και Πρέβεζα

energean

energean

Μάλλον δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την διεκδίκηση των ερευνών υδρογονανθράκων σε Άρτα και Πρέβεζα, η Energean, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει την αίτηση που είχε καταθέσει.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη, πηγές της Energean, η οποία ήδη ερευνά την περιοχή Ιωαννίνων, επισημαίνουν ότι στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλείται καθαρά δικονομικούς/τυπικούς λόγους για την απόρριψη και δεν υπεισέρχεται στο θέμα της ουσίας (δηλαδή κατά πόσο τα ΕΛΠΕ έχουν τεχνική επάρκεια, εμπειρία στην παραγωγή, αποθέματα κλπ) .

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Energean εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σε νομικό επίπεδο για τη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η Energean, η οποία είναι καταρχήν ανάδοχος και για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (χωρίς ωστόσο να έχουν υπογραφεί αι συμβάσεις) αντιμετωπίζει όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ιωαννίνων, ως ενιαίο σύνολο, τόσο από γεωλογικής όσο και από επιχειρηματικής πλευράς.

Για αυτό και είχε αφήσει ανοικτό, σε περίπτωση που δεν κέρδιζε την Άρτα/Πρέβεζα, να επανεξετάσει την θέση της και για την Αιτωλοακαρνανία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ