Νέος διαγωνισμός για διόδια με το… χιλιόμετρο

drosoxori diodia

Σε νέο διαγωνισμό για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με πρόσφατη απόφαση του, προσλαμβάνεται Τεχνικός Σύμβουλος (η εταιρία Planet) προκειμένου να βοηθήσει την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Συγκοινωνιακών Έργων.

Το έργο θα είναι Σύμπραξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και υποστηρίζεται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 65 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι ο διαγωνισμός να βγει στον αέρα το 2022, το έργο να ξεκινήσει το 2023 και να είναι σε λειτουργία το 2026. Θυμίζουμε πως ο προηγούμενος διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων δεν γνώρισε επιτυχία.

Με το νέο σύστημα διοδίων, θα καταγράφεται πότε ένα όχημα θα εισέρχεται και εξέρχεται από κάποιο αυτοκινητόδρομο με διόδια και θα γίνεται αυτόματα η χρέωση, αναλογικά για τα χιλιόμετρα που έκανε.

Οι δρόμοι που θα ενταχθούν είναι οι: Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Ιόνια Οδός, Εγνατία Οδος, Κεντρική Οδός Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και μελλοντικά ο ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ