Νέος αξονικός στο νοσοκομείο Φιλιατών

Προκηρύχθηκε από το Νοσοκομείο Φιλιατών διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 16+ τομών .                

Η προμήθεια του αξονικού εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια του συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens και το κόστος προμήθειας του θα καλυφθεί πλήρως από τα οριζόμενα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 164 27/8/2012)

Ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εξετάσεων σε ολόκληρο το σώμα, με πολύ σύντομο χρόνο εξέτασης και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα ανασύνθεσης εικόνων σε όλα τα επίπεδα καθώς και την δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων.

Ελαχιστοποιεί τον χρόνο εξέτασης και αναβαθμίζει το επίπεδο της απεικονιστικής διάγνωσης Επιπροσθέτως, μειώνει  τη δόση ακτινοβολίας, που λαμβάνει ο εξεταζόμενος, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της απεικόνισης.

Εκτιμάται ότι η προμήθεια και η εγκατάσταση του θα ολοκληρωθούν εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών .Ο υφιστάμενος αξονικός τομογράφος θα μεταφερθεί για χρήση στο ΤΕΠ του ΓΝ Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.

Με τον νέο αξονικό τομογράφο θα αναβαθμιστούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Φιλιατών .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ