Νέοι κόμβοι σε Δωδώνης, Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

komvos dodonis

Τρεις νέους κόμβους σε σημεία ζωτικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων δημοπρατεί ο Δήμος Ιωαννιτών μετά από αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της μελέτης και της δημοπράτησης του έργου κατασκευής νέου κόμβου στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης και Δομπόλη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και αφορά στην  κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού.

Συγκεντρωτικά το έργο του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της οδού Δομπόλη με τη λεωφόρο Δωδώνης και τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ, περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα :

•             Κυκλικός δακτύλιος κόμβου

•             Κλάδος προς οδό Δομπόλη

•             Κλάδος προς λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση το κέντρο των Ιωαννίνων

•             Κλάδος προς λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ

•             Κλάδος προς λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση την Άρτα

Με την κατασκευή του διασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών καθώς και των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις.

Νέοι κόμβοι σε Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

Το έργο κατασκευής νέων κόμβων σε Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο έχει προυπολογισμό 560.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων ισόπεδων κυκλικών κόμβων στους οποίους περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού.

Οι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στις περιοχές Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου με την κατασκευή τους διασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών καθώς και των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Οι αποφάσεις που λάβαμε για την δημοπράτηση των συγκεκριμένων έργων είναι από τις πιο σημαντικές. Αφενός παρεμβαίνουμε στο πιο πυκνοδομημένο τμήμα της πόλης με σκοπό να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα και να αποδοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς και αφετέρου με τους νέους κόμβους να αντιμετωπισθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που φτάσαμε στην απόφαση δημοπράτησης πριν την λήξη του τρέχοντος έτους, ενός έτους που συνοδεύτηκε από πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν με εντατικούς ρυθμούς και δεσμευόμαστε ότι και τη νέα χρονιά θα υλοποιούμε βήμα βήμα το τεχνικό μας πρόγραμμα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Τέλος ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη με την οποία δρομολογούνται σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ