Νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης αν ξεφύγουν οι τιμές στην ενέργεια

termanis spiti

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σδούκου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι, αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι σε συνέχεια μιας σειράς θετικών ειδήσεων και ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία, όσα ειπώθηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και από το απόλυτο αδιέξοδο έχουμε περάσει σε μια περίοδο ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «όπως τόνισε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, “παρά τη διαδοχή οπισθοδρομήσεων, η ανθεκτικότητα της χώρας ήταν αξιοσημείωτη. Αλλά, δεν είναι μόνο η οικονομία που είναι ανθεκτική. Είναι και ο ελληνικός λαός”».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι τα βασικά θέματα στην ατζέντα είναι η συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2021-2027) -ζήτημα το οποίο είχε θέσει ήδη ο Πρωθυπουργός από τις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα-, η συνεχιζόμενη στήριξη της Ε.Ε. στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Μεταναστευτικό είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ