Στο νέο ΕΣΠΑ το βόρειο τμήμα του Ε-65

ERGA E-65N

ERGA E-65NΗ ένταξη του βορείου τμήματος του άξονα Ε65, της σύνδεσης δηλαδή με την Εγνατία στο νέο ΕΣΠΑ, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ήπειρο, θα περιληφθεί στον κατάλογο των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών – Μεταφορών , Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Το Βόρειο Τμήμα του Ε – 65 θα συνδέει τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα με την Εγνατία οδό. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι κατά την επανυποβολή του προγράμματος τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας θα συμπεριλάβει το τμήμα Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Εγνατία στον κατάλογο των μεγάλων οδικών έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Τρικάλων και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει τη Νότια Ελλάδα, την Αθήνα και τη Δυτική Ελλάδα μέσω Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Ταυτόχρονα το έργο έχει διεθνή διάσταση, αφού με την ολοκλήρωσή του, ο Ε – 65, που περιλαμβάνεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, θα συνδέει τη Νότια Ελλάδα, τη Δυτική Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία με την Αλβανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και κατ’ επέκταση την Κεντρική Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό ο Ε65 εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος της χώρας μας ως νότια πύλη εισόδου της Ευρώπης και διακομετακομιστικός κόμβο ς για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ