Νέο δημοτικό σχολείο στο Κανάλι

Οριστική λύση για το χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Καναλίου δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη χρηματοδότηση της παρέμβασης που ανέρχεται περίπου στις 680.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει ανάσα στα παιδιά της περιοχής που σήμερα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε δανεικές από το νηπιαγωγείο αίθουσες. Σημειώνεται ότι το παλιό δημοτικό σχολείο δεν επαρκούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών και ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Η προσθήκη νέου διώροφου κτιρίου στο υπάρχον Δηµοτικό Σχολείο Καναλίου γίνεται πραγματικότητα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας τον Σεπτέμβριο του 2018, στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου ο οποίος από την πρώτη στιγμή είδε το αίτημα θετικά και με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη έτρεξε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. «Ψάχνουμε τρόπους για να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες, όπως ήταν αυτή των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Καναλίου» είπε ο κ. Ιωάννου και πρόσθεσε «πως είναι σημαντική η πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των παιδιών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις».

Ο ίδιος είπε ακόμη πως «δουλεύουμε για την άρτια και γρήγορη ολοκλήρωση του έργου» και πρόσθεσε σε συνεννόηση με τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους και τον περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη προσπαθήσαμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη έγκαιρα και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή όπως είναι το Κανάλι που το έχει ανάγκη

Το θέμα θα τεθεί προς έγκριση στη συνεδρίαση της επιτροπής χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου που θα γίνει την Τρίτη και μετά την υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με το δήμο της Πρέβεζας το έργο, που λύνει το σημαντικό πρόβλημα στέγαση του δημοτικού σχολείου Καναλίου, μπαίνει σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης. Το έργο αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο και περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους με προδιαγραφές τέτοιες για ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη στο υπάρχον δηµοτικό σχολείο Καναλίου πρόκειται να γίνει προσθήκη διώροφου κτιρίου συνολικού εµβαδού 622,39τ.µ. Το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευασθεί στην στη Νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου. Για την κατασκευή του θα χρησιµοποιηθούν προκατασκευασµένα διπλά τοιχώµατα και θα κατασκευασθεί ισόγειο και όροφος. Το διδακτήριο αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας – χώρος WC – µηχανοστάσιο ανελκυστήρα – αποθήκη µηχανοστασίου- αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ακόμη θα γίνουν δύο αίθουσες διδασκαλίας – γραφείο διευθυντή – γραφείο δασκάλων – χώρος αρχείου – WC – WC AMEA – αποθήκη WC ΑΜΕΑ.

ΠΗΓΗ: Βήμα Πρέβεζας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ