«Νεκροταφείο οχημάτων»… Στοιβάζονται τα κατασχεθέντα!

aftokinita dese

aftokinita dese

Συσσωρευμένα στο χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛΑΣ, βρίσκονται εκατοντάδες αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από τις υπηρεσίες της αστυνομίας στο Νομό Ιωαννίνων. Πρόκειται για οχήματα από το 2011 και μέχρι τώρα, τα οποία συγκεντρώνονται μετά την κατάργηση του ΟΔΔΥ.

Η παράδοσή του εκκρεμεί ενώ μεγάλος αριθμός που στα χαρτιά τουλάχιστον έχουν παραδοθεί στο Τελωνείο, εξακολουθούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο λόγω μη επάρκειας χώρου.

Το θέμα αναδεικνύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο η οποία κοινοποιείται και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα «νεκροταφείο οχημάτων» που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ οι αστυνομικοί επιβαρύνονται με την φύλαξη τους και την εποπτεία του χώρου σε καθημερινή βάση.

«Το φαινόμενο αυτό προφανώς δεν αφορά μόνο τα Γιάννενα καθώς σε πολλές υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Τελωνείων ανά την Ελλάδα, επιβατηγά, δίκυκλα, φορτηγά, σκάφη και πολλά υλικά αξίας, ενώ θα μπορούσαν με τη δημοπράτηση και την εκποίησή τους να εισφέρουν έσοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου κυριολεκτικά σκουριάζουν, καθώς είναι αυτονόητο πως όσο περισσότερο χρόνο παραμένει ακινητοποιημένο ένα όχημα, τόσο η αγοραστική του αξία μειώνεται, ακόμη και μηδενίζεται όπως εδώ όπου κάποια από τα οχήματα αυτά είναι ακινητοποιημένα πάνω από εννέα χρόνια», σημειώνεται στην επιστολή.

Οι αστυνομικοί ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας ώστε να γίνεται η εκποίηση των οχημάτων μετά την παρέλευση του τριμήνου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ