Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά… 14 μηχανήματα επί τω έργω!

Νέες χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, θέτοντας και πάλι σε πλήρη εγρήγορση την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων. Το χιόνι κάλυψε εκ νέου περιοχές του Μετσόβου, της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων. Από πολύ νωρίς το πρωί έχουν κινηθεί δεκατέσσερα αποχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο και να διασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση προς όλα τα χωριά. Ο Ιανουάριος που οδεύει προς το τέλος του, συνοδεύτηκε φέτος από έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την Ήπειρο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Μέσα στην μέρα, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, αναμένεται να κινηθούν κι άλλα μηχανήματα ώστε να αντιμετωπιστεί το σύνολο των προβλημάτων.

Στις υπόλοιπες περιοχές εκδηλώνονται βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης τη Δευτέρα καταγράφηκαν στα Θεοδώριανα Άρτας (38 χιλιοστά), στα Λεπιανά Άρτας (34 χιλιοστά), στα Πράμαντα Ιωαννίνων (28 χιλιοστά), στον Καταρράκτη Άρτας (27 χιλιοστά) και στο Βουργαρέλι Άρτας (21 χιλιοστά).

Από τις βροχοπτώσεις, σε πολλά σημεία σημειώνονται καταπτώσεις και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ