Νέες ρυθμίσεις για τους εργάτες γης

agrotes

Τις διατάξεις, αρμοδιότητας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίες έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αφορούν τους εργάτες γης, παρουσίασε ο Νότης Μηταράκης.

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με τις προωθούμενες διατάξεις:

– Επανέρχεται η έκτακτη διαδικασία έκδοσης, θεώρησης και άδειας παραμονής για εποχικούς εργάτες γης, που «με επιτυχία και με χρήση ψηφιακής πλατφόρμας εφαρμόστηκε το 2021, για να καλυφθούν ανάγκες εργατικού δυναμικού, που παρατηρούνται λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών αναγκών».

– Εισάγονται ρυθμίσεις για το πλαίσιο της εποχικής εργασίας, με την τροποποίηση του άρθρου 13 του Κώδικα Μετανάστευσης, καθώς και με βελτιώσεις στην εισαγωγή του νέου τύπου άδειας παραμονής πολιτών τρίτων χωρών, για την παροχή εποχικής εργασίας σε συνέχεια ρυθμίσεων που θεσπίστηκαν με το ν.4825/2021.

«Η νέα αυτή άδεια παραμονής εποχικής εργασίας, έχει δυνατότητα ισχύος από 1 έως 5 έτη, αλλά επιτρέπει μέχρι 9 μήνες παραμονής ανά 12μηνο, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να εκδίδεται κάθε χρόνο νέα εθνική θεώρηση για την είσοδο στη χώρα, κάτι που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην προσέλκυση εποχικών εργαζομένων», είπε ο κ. Μηταράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ