Νέες προσφυγικές δομές στην Ήπειρο

Η επέκταση των προσφυγικών δομών που ήδη λειτουργούν στην Ήπειρο αλλά πιθανότατα και η δημιουργία νέων καταυλισμών περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ασφυκτικές πιέσεις που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση του αριθμού προσφύγων ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία. Ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείου παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας από τον Συντονιστή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα Νίκο Ράγκο.

Όπως ανέφερε στόχος του υπουργείου είναι να μην φορτωθεί και πάλι η Κεντρική Μακεδονία, η οποία δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο βάρος, αλλά οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν σε Θεσσαλία και Ήπειρο, όπου δρομολογούνται επεκτάσεις σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Ειδικότερα είπε, ότι στο σχέδιο Γ΄ που αφορά στη δημιουργία νέων δομών ανά τη χώρα, δεν περιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση η Κεντρική Μακεδονία. «Έχουμε επεκτάσεις δομών στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. Τις τρέξαμε πριν από το Πάσχα, γιατί δεν θέλουμε να φορτώσουμε και πάλι την Κεντρική Μακεδονία» υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Ράγκος, ανέφερε στους αιρετούς ότι σήμερα υπάρχει μια λογική αυξητική τάση του προσφυγικού πληθυσμού, λόγω του καλοκαιριού, ωστόσο είπε ότι «προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά

Αναφερόμενος στο συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σήμερα σε οργανωμένες δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι ανέρχονται σε 5.077 άτομα, ενώ 8.400 είναι συνολικά οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε κάμπ, περιοχών της αρμοδιότητας του (Θεσσαλία, Ήπειρος, και Έβρος).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ