Νέες διοικήσεις σε ΔΕΥΑΙ, ΟΚΠΑΠΑ, Πνευματικό και Θέατρο

Μετά από την διακοπή μιας ημέρας και μία δεύτερη ολιγόλεπτη που χρειάστηκε για να ενημερωθούν καλύτερα οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε τελικά στον ορισμό νέων διοικήσεων στη ΔΕΥΑΙ, τον ΟΚΠΑΠΑ, το Πνευματικό Κέντρο και του Δημοτικού Θεάτρου. Οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη ζήτησαν αρχικά αναβολή στην τοποθέτηση νέων διοικήσεων επικαλούμενες αφενός κενά στις εισηγήσεις και αφετέρου ασάφειες στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αφού το αίτημα δεν έγινε δεκτό, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε διακοπή ολίγων λεπτών αυτή τη φορά ώστε να επέλθει η συνεννόηση μεταξύ των δύο αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχετικά με τα μέλη που θα προτείνουν.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ όπως είναι ήδη γνωστό αναλαμβάνει ο Άρης Μπαρτζώκας και αντιπρόεδρος ορίζεται ο Στέφανος Μάντζιος. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας, Ελένη Ακονίδου, Μάριος Βαβάτσικος και Καλλιόπη Αλεξίου.

Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη ορίστηκαν: Μάκης Χρυσοστόμου και Θωμάς Γιωτίτσας.

Αναπληρωτής Πρόεδρος ορίζεται ο Γιάννης Τσίμαρης και αναπληρωματικά μέλη οι: Βασίλης Βλέτσας, Χριστίνα Κωτσαντή, Βαγγέλης Πήχας, Νατάσα Τύρου- Ούζα, Ιωάννης Τσέτσος και Αλέξης Λέφας.

Από την αντιπολίτευση: Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος.

Στον ΟΚΠΑΠΑ πρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτρης Πάνου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσίμαρης. Μέλη ορίστηκαν οι: Νίκος Τσώλης Δημήτρης Σκούρτης, Σοφία Τσιάρα, Γεωργία Τσέκα και Χάρης Δολιώτης.

Από την αντιπολίτευση: Τσουμάνης Φίλιππος, Σοφία Μαρκούλα και Κατερίνα Μιτοπούλου.

Αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Σιορόκας, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή και αναπληρωματικά μέλη οι: Στέφανος Μάντζιος, Ρ. Σίμου- Τσέλιου, Μαρία Κολτσίδα, Ρένα Δεληκούρα και Βασίλης Σαούγκος.

Από την αντιπολίτευση: Βασίλης Κοσμάς, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Βασιλική Λέτσιου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Πρόεδρος ορίστηκε η Ελένη Ακονίδου και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Γιαννάκης. Τακτικά μέλη οι Γιάννης Τσίμαρης, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Αθανάσιος Μέμος, Γρηγόρης Τζίμας και Νίκος Μακόπουλος.

Από την αντιπολίτευση: Παρασκευή Τσίλη, Αλέκα Βακαλοπούλου και Δήμητρα Ηγουμενίδου.

Αναπληρώτρια πρόεδρος ορίστηκε η Χριστίνα Κωτσαντή, αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Σίτος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννα Μαμακή, Α. Παπαχρήστου, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Α. Ευθυμίου.

Από την αντιπολίτευση: Στέφανος Ζούμπας, Γιώργος Μάστακας και Ξενοφών Μπίτσικας.

Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρόεδρος αναλαμβάνει η Χριστίνα Κωτσαντή και αντιπρόεδρος η Λευκοθέα Ντόβα.

Τακτικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γιάννης Αιβατίδης, Γιώργος Λώλης, Ανδρονίκη Ζούκη και Δήμητρα Λεοντίου.

Από την αντιπολίτευση: Βασιλική Μέγα, Νίκος Σφαιρόπουλος και Μαρία Βενέτη.

Αναπληρώτρια πρόεδρος η Γιάννα Μαμακή, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Γιάννα Νότη, και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λυκογιώργος, Βασίλης Βλέτσας, Γιουλιέλμο Μπιάνκο και Κώστας Ρώσσης.

Από την αντιπολίτευση: Αλεξάνδρα Μπέγκα, Γρηγόρης Βαγγελίδης και Άγγελος Ζήκος.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απαντώντας στο αίτημα των παρατάξεων για αναβολή των θεμάτων τόνισε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν γνωστή σε όλους από τις 13 Σεπτεμβρίου ενώ οι εισηγήσεις είχαν δοθεί από την προηγούμενη Παρασκευή. Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα καμία παράταξη δεν ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υπογράμμισε ότι τα Νομικά Πρόσωπα δεν μπορούν να μένουν ακέφαλα και πρότεινε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μείνουν κενές οι θέσεις που τους ανήκουν ώστε να επικυρωθούν με τα μέλη που θα προτείνουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από μικρή διακοπή στη συνεδρίαση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επανήλθαν προτείνοντας τα μέλη για την συμπλήρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ