Νέες αντιδράσεις για την υποβάθμιση του σχολείου στα Πράμαντα

pramanta

Νέες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση υποβάθμισης του σχολείου στα Πράμαντα. Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Τζουμέρκων είναι αυτή που απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και στους βουλευτές του Νομού.

Στην επιστολή αναφέρει:

Η απόφαση για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων, δια της μετατροπής του από τριθέσιο σε διθέσιο, στερείται οποιουδήποτε επιστημονικού υπόβαθρου και υπονομεύει σε καθοριστικό βαθμό την προοπτική κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

Ενδεχομένως να εξυπηρετούνται πρόσκαιροι δημοσιονομικοί στόχοι του υπουργείου Οικονομικών, η ζημιά που θα προκληθεί ωστόσο στον τόπο μας, θα αφήσει βαρύ αποτύπωμα για πολλά χρόνια. Ναρκοθετούνται, το μέλλον των νέων γενιών και το πολύπαθο εθνικό εγχείρημα της αποκέντρωσης. Κι εν τέλει, το βαρύ πλήγμα θα επέλθει και για την τοπική οικονομία.

  Υποτίθεται ότι, σε επίπεδο διακηρύξεων τουλάχιστον, ομονοούμε όλοι πως «η γνώση είναι η δύναμη μίας χώρας» και το πρωταρχικό συγκριτικό πλεονέκτημα-εφαλτήριο για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες του σύγχρονου ανταγωνισμού. Τι νόημα, αλήθεια, έχουν οι μεγάλες κουβέντες, όταν επιχειρείται, με προφανή αδικία, η νομοθέτηση της παροχής διαφορετικών επιπέδων γνώσης και το κόψιμο των φτερών μικρών παιδιών του Δημοτικού;

Πως να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, όταν η πολιτεία τους στερεί αυτό το δικαίωμα; Πως θα σταθούν δίπλα σε άλλα παιδιά με πολύ περισσότερες δυνατότητες;

  Η Πράμαντα, ως Μητροπολιτική έδρα των Τζουμέρκων, ενός τόπου με έντονα χαρακτηριστικά δυναμικής τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, πασχίζει να πείσει τους νέους και τις νέες να παραμείνουν στην περιοχή. Μέχρι τώρα, συγκεντρώνονταν κάποιες προϋποθέσεις  για να συμβεί αυτό.

Μέχρι τώρα…γιατί αν εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για τα Τζουμέρκα και τους κατοίκους του.

  Οι επαγγελματίες στην περιοχή μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού πιστεύουν ότι, η εν λόγω απόφαση μόνο προβλήματα θα προκαλέσει και, για αυτό, καλούν το υπουργείο Παιδείας να την αποσύρει.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ