Νέες αντιδράσεις για την Κενάν Μεσαρέ

Με τίτλο «Γιατί κ. Μπέγκα» και εννέα ερωτήματα επανέρχεται η Επιτροπή Κατοίκων της οδού Κενάν Μεσαρέ με αφορμή την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο της πόλης, μιας μελέτης που κατά την ίδια έχει ακυρωθεί.

Στην επιστολή της, η Επιτροπή αναφέρεται διεξοδικά στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011 για την βελτίωση της κατάστασης στην Κενάν Μεσαρέ και αναρωτιέται γιατί δεν υλοποιήθηκε καμία από αυτές.

«Γιατί κ. Μπέγκα μεταβάλατε τη θέση σας σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την παράνομη κατασκευή του οδικού άξονα  Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά; Υπήρξατε ένθερμος συμπαραστάτης στα αιτήματα όσων κατοικούμε στην περιοχή Κενάν Μεσαρέ, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες μας και την αγωνία για την ασφάλεια όσων μετακινούνται μέσω αυτής της οδού. Τώρα που το πλήθος των «ατυχημάτων» επιβεβαιώνει τις τότε ανησυχίες σας, γιατί στέκεστε εχθρικά απέναντί μας;».

Θυμίζουν μάλιστα ότι για την ομόφωνη απόφαση είχε πρωτοστατήσει τότε ο σημερινός δήμαρχος αλλά και σημερινοί του αντιδήμαρχοι.

Όμως στην πορεία οι θέσεις αυτές εγκαταλείφθηκαν και η δημοτική αρχή έγινε οπαδός της ταχύτητας.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι υπέρμαχοι της κατασκευής του δακτυλίου, του δρόμου δηλαδή από την Βογιάνου στο Πανηπειρωτικό αλλά η κατασκευή αυτή θα πρέπει να γίνει νόμιμα δηλαδή με την ταυτόχρονη μελέτη και βελτίωση των εκατέρωθεν οδικών αξόνων που θα συνδεθεί.

Η Επιτροπή θέτει επίσης μία σειρά αιτημάτων για την βελτίωση της κατάστασης στην Μεσαρέ, όπως να απομακρυνθούν οι μπάρες, να δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών, να γίνουν δρομολόγια του Αστικού, να γίνει διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης.

Ακόμη να γίνει η διάνοιξη σε επτά κάθετες οδούς και να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Βογιάνου και την Γεννηματά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ