Νέα βόμβα για τα Ασφαλτικά… Άδεια χρήσης γης και από τον Δήμο Ηγουμενίτσας!

ixtiokalli

Νέα βόμβα για τα Ασφαλτικά που αδειοδοτήθηκαν στην Σαγιάδα. Αυτή την φορά δεν έρχεται από την Αθήνα αλλά από την αποκάλυψη που κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος.

Ο  Γιάννης Γόγολος αποκαλύπτει ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με έγγραφο στις 18 Μάιου 2022 δίνει την άδεια χρήσης γης ενώ το Προεδρικό Διάταγμα με ΦΕΚ στις 11 του ίδιου μήνα όριζε την περιοχή της Σαγιάδας ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Όπως προκύπτει από τα δικαιολογητικά της αδειοδότησης όντως  η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 18 Μαΐου εξέδωσε έγγραφο σχετικό με τις χρήσεις γης της περιοχής συνοδευόμενο από το θεωρημένο από την ίδια υπηρεσία τοπογραφικό διάγραμμα.

Και θα μπορούσε αυτό να αποτελεί μία τυπική διαδικασία αλλά παύει να είναι τέτοια από τη στιγμή που αγνοεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των ΠΟΑΥ.

«Τυφλοί τα τα’ ώτα, τον τε νου, τα τ’ομματ ει» και η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδας», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γόγολος.

Απομένει βέβαια να απαντήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας με ποιο σκεπτικό προχώρησε σε μία τέτοια απόφαση. Και βέβαια το επιχείρημα ότι «αποφασίζουν οι υπηρεσίες και όχι οι πολιτικοί» δεν μπορεί να αντέχει στην κοινή λογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ