Νέα θύελλα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Νέο σήριαλ γράφεται, μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και τις δηλώσεις του για τις συνομιλίες Ελλάδας- Αλβανίας, οι οποίες κι αυτή την φορά περιελάμβαναν και τα σύνορα! “Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση”, ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, λίγες μέρες μετά την δήλωση του Επιτρόπου Χαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση του Πρωθυπουργού προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων… Πυροσβεστικά έδρασε το Μαξίμου, το οποίο με non paper έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφερόταν στην συντήρηση των πυραμίδων!

Σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συνομιλίες που έχουν ανοίξει με την Αλβανία, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί συνόρων ήταν άμεσες. Αποτέλεσμα ήταν το non paper του Μαξίμου το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη. Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Και η γελοιότητα έχει τα όριά της».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ