Νέα σύσκεψη της ελληνοαλβανικής επιτροπής για τους Έλληνες πεσόντες

kleisoura nekrotafeio

Συνεχίζεται η ελληνοαλβανική συνεργασία για την αναζήτηση και τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων του 1940 στη γειτονική χώρα.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας στα Τίρανα οι εργασίες της 7ης σύσκεψης της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Αλβανίας, για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας εμπειρογνωμόνων ήταν ο διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας ΠΝ, και της αλβανικής η υπαρχηγός Άμυνας της Αλβανίας, υποστράτηγος Manushaqe Shehu. Επιπλέον, συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος των διαδικασιών έρευνας, εκταφής, ταυτοποίησης και ενταφιασμού, τεχνικά θέματα επί των διαδικασιών υλοποίησης της Συμφωνίας, καθώς επίσης και ο οδικός χάρτης των ενεργειών που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ