Νέα συνάντηση κι επί τάπητος η συνεργασία

Το ενδεχόμενο συνεργασίας συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ελισάφ και η σχετική ανακοίνωση δόθηκε από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη.

Στη συνάντηση μαζί με την κ. Καλογιάννη μετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς και ο εκπρόσωπος τύπου Βαγγέλης Σαίνης.

Στην ανακοίνωση από την παράταξη της κ. Καλογιάννη αναφέρεται:

Κατατέθηκαν οι απόψεις των δύο παρατάξεων υπό το πρίσμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας στο πλαίσιο διατάξεων του νόμου «Καλλικράτης», όπως ισχύει μετά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που επέφερε το θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης», όπως ισχύει σήμερα, με απόλυτη και αποκλειστική στόχευση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου για την τετραετία 2019-2023, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε επιγραμματικά τις ακόλουθες προτεραιότητες της παράταξης της, που αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα του ολοκληρωμένου και διακριτού επιχειρησιακού σχεδιασμού της για το Δήμο, όπως κατατέθηκε στους συνδημότες στις 05.04.2019:

 1. Εκπόνηση ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.
 2. Μείωση ενεργειακού κόστους δημοτικών κτιρίων, ΔΕΥΑΙ και εποπτευόμενων φορέων.
 3. Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού στο σύνολο του Δήμου με συστήματα τηλεδιαχείρισης για προσαρμοστικό φωτισμό, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση της συντήρησής τους.
 4. Εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος χωροταξικός, πολεοδομικός, μεταφορικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός για όλη την εδαφική έκταση του Δήμου.
 5. Καθολική αντιμετώπιση των τεχνών και της πολιτιστικής πολιτικής, με περιοδικότητα και επαναληψιμότητα των δράσεων (δημιουργία θεσμών).
 • Με συμμετοχή των βασικών εκπαιδευτικών βαθμίδων και του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης,
 • Με παράλληλη αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και
 • Με συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 1. Περιβαλλοντική οχύρωση της λίμνης Παμβώτιδας, με προτεραιότητα στην κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύου αποχετεύσεων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
 2. Υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης, αναψυχής και ανάδειξης της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και συγκοινωνίας.
 3. Ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και περιφερειακών σταθμών στάθμευσης.
 4. Διερεύνηση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ανάπτυξης δικτύου TRAM για το σύνολο του Δήμου.
 5. Κατάρτιση ενιαίου μητρώου καταγραφής δημοτών που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας, για το σύνολο του Δήμου.
 6. Επέκταση δραστηριοτήτων Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 7. Μηδενικά τέλη σε όλες τις νέες επιχειρήσεις για το πρώτο έτος.
 8. Διασφάλιση συνεργασίας με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων – φυτοφάρμακα, άδρευση, κλπ).

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Μωϋσή Ελισάφ, η Τατιάνα Καλογιάννη ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της δημοτικής ομάδας Ιωάννινα_2023. Η συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ