Νέα “μάχη” για τον αξονικό της Άρτας

aksoniki

aksoniki

Στη λειτουργία αλλά και την… μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Άρτας επανήλθε η ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της ίδιας και της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση αλλά και οικονομικά στοιχεία ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει να απαντήσει περισσότερο πολιτικά και λιγότερο ουσιαστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία δεν διαψεύδονται από την διοίκηση του Νοσοκομείου, το 2016 ξοδεύτηκαν από τον προυπολογισμό του ιδρύματος 35 χιλιάδες ευρώ, για νοσηλευόμενους ασθενείς που διακομίσθηκαν στο νομαδικό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Άρτας που διαθέτει αξονικό.

Το Νοσοκομείο της Άρτας το έτος 2015 ξόδεψε για Αξονικές Τομογραφίες Νοσηλευόμενων Ασθενών 15.000 ευρώ και το 2014 11.000 ευρώ!!! Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το κόστος.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από 500 Ασθενείς (τακτικά περιστατικά), αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο μοναδικό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, για να κάνουν Αξονική Τομογραφία στο διάστημα που ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του Νοσοκομείου.

Πάνω από 60.000 ευρώ περίπου πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο για τους εν λόγω Ασθενείς και οι ίδιοι Ασθενείς πλήρωσαν από την τσέπη τους το 25% της συμμετοχής.

Χρήματα που εάν λειτουργούσε ο Αξονικός του Νοσοκομείου, δεν θα είχαν πληρώσει Ασθενείς και ΕΟΠΥΥ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν διαψεύδει κανένα από τα στοιχεία αυτά, όμως επιτίθεται στην ΠΟΕΔΗΝ την οποία μάλιστα κατηγορεί ότι κακοποιεί την αλήθεια!

Κάνει γνωστό ότι η διαδικασία για την προμήθεια νέου αξονικού είναι σε εξέλιξη και βέβαια λέει πως “ο αξονικός τομογράφος είναι μηχάνημα και, όπως όλα τα μηχανήματα, παντού στον κόσμο, παρουσιάζει βλάβες”.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ