Νέα παρέμβαση του Δημάρχου Ζίτσας για τους ΣΜΑ

apori statmoi

Τη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α. για ένα τουλάχιστον εξάμηνο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη,  καθώς μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών υδροδότησης ο Σταθμός Μεταφόρτωσης είναι έτοιμος  να δεχθεί απορρίμματα.

Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση που έρχεται από τον Δήμο Ζίτσας παρά την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΦΟΔΣΑ να προχωρήσει στη δημοπράτηση ώστε η λειτουργία όλων των ΣΜΑ της Ηπείρου να ανατεθεί σε ιδιώτη.

Το θέμα έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις καθώς πρόκειται για έναν διαγωνισμό με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας και προυπολογισμό που φτάνει τα 37 εκατομμύρια και θα επιβαρύνει το σύνολο των Δήμων και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, η οποία μπορεί να δρομολογήσει νέα δεδομένα επισημαίνει ότι η δοκιμαστική λειτουργία για ένα εξάμηνο μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον Δήμο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) του Δήμου Ζίτσας είναι πλέον έτοιμος να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών για την υδροδότησή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με δεδομένο πως αφενός η έκταση των πέντε (5) περίπου στρεμμάτων που κατασκευάστηκε ο Σ.Μ.Α. αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Ζίτσας και αφετέρου ο μηχανικός εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔ ΠΕΠ) Περιφέρειας Ηπείρου,  παρακαλούμε πολύ να κάνετε δεκτό το αίτημα μας να παραχωρηθεί η δοκιμαστική λειτουργία του για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, στο Δήμο Ζίτσας.

Με την παραπάνω πρότασή μας έχουμε ως στόχο:

1.            Να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων που επιβαρύνει τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών.

2.            Να συνδράμουμε στην προσπάθεια της ΕΥΔ ΠΕΠ  και της Περιφέρειας να τεθεί σε λειτουργία ένα σημαντικό έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τέλος

3.            Να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλουμε ως χώρα να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Δήμος Ζίτσας δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α. καθώς ήδη διαθέτει οικονομοτεχνική μελέτη αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ότι υποστηρίζουμε και προτείνουμε δημόσια είναι υλοποιήσιμο και κοστολογημένο έχοντας μοναδικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ