Νέα παρέμβαση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

PAPANDREOYΤο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, αμερικανικό και πρόβλημα όλων των αναπτυγμένων οικονομικά χωρών στον πλανήτη. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο Ιρλανδικό Ραδιόφωνο RTE.

Και πρόσθεσε ότι «αν δεν κινηθούμε με ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε μια ανταγωνιστική και πράσινη Ευρώπη, δεν θα επιλυθεί η κρίση».

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του κ. Παπανδρέου αφιερώθηκε στις νέες ιδέες περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε προτείνει δημοψήφισμα τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ερώτηση αν εξεπλάγη από την επαναφορά του θέματος, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι προτείνοντας το δημοψήφισμα, είχε θεωρήσει ότι ήταν δικαίωμα του ελληνικού λαού και διευκρίνισε ότι το περασμένο καλοκαίρι ψηφίστηκε από τη Βουλή εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση τι έγινε στις Κάννες, είπε ότι το δημοψήφισμα είναι ένα θέμα ευρύτερης δημοκρατικής νομιμοποίησης και ότι «δεν μπορούμε να ακολουθούμε μόνο τις άμεσες απαιτήσεις των αγορών».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα πρέπει να γίνει, τώρα, δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είπε ότι το δημοψήφισμα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των μεγάλων ερωτημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να προηγηθούν οι εκλογές και στη συνέχεια είναι θέμα της κυβέρνησης που θα εκλεγεί, αν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ