Νέα μέτρα στο τραπέζι για να αποφευχθεί lockdown

poli_martios1

Νέα μέτρα εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη και στην Ευρώπη.

Τα μέτρα στοχεύουν στην ανάσχεση της διασποράς του ιού, στην αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και στην προστασία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την προσεχή Τετάρτη.

Μια σκέψη των ειδικών αποτελεί η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Παράλληλα, στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και η επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπρόσθετα, συζητείται το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο σημειώνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί. Καταληκτικά, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται, είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ