Νέα μέτρα στο τραπέζι για ασφαλή Χριστούγεννα

xristougenna giannena plateia

Με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη και δηλωμένη την βούληση της κυβέρνησης να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτή την οικονομία, συνεχίζονται τα σενάρια για νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Η απόφαση για την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών σε συνδυασμό με την διανομή δύο δωρεάν self test σε όλους για τα Χριστούγεννα δείχνει ότι τις ημέρες των γιορτών τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική δραστηριότητα θα παραμείνουν ανοιχτές.

Ωστόσο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της νέας μετάλλαξης Όμικρον που αναμένεται και στη χώρα μας η επιτροπή των ειδικών, με στόχο την προστασία των παιδιών, των γονέων και των εργαζομένων εισηγήθηκε αν και βρισκόμαστε μια «ανάσα» προ των εορτών, στα Χριστουγεννιάτικα  θεματικά πάρκα να έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εργαζόμενοι.

Οι ειδικοί θεωρούν πως ο συγχρωτισμός λόγω των εορτών θα αποτελέσει εστία αναζωπύρωσης του κορωνοϊού, γι αυτό και θεωρούν απαραίτητο το μέτρο, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα αυτοπροστασίας όπως μάσκα και αποστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ