Νέα κύμα χιονοπτώσεων… Βγήκαν ξανά τα αποχιονιστικά!

Νέο κύμα, έντονων μάλιστα χιονοπτώσεων εκδηλώνεται στα ορεινά της Ηπείρου. Μέτσοβο, Βωβούσα, χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων βρίσκονται και πάλι σε λευκό κλοιό. Μάλιστα οι περισσότερες από τις περιοχές αυτές καλύπτονται από χιόνια εδώ και είκοσι ημέρες περίπου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, ο παγετός και η απουσία βροχοπτώσεων στα ορεινά, είχαν ως αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να παραμένει σχεδόν όσο τις πρώτες ημέρες της κακοκαιρίας και να ξεπερνά ακόμη και το μισό μέτρο. Από αργά το μεσημέρι οι περιοχές αυτές πλήττονται και πάλι από χιονοπτώσεις γεγονός που κάνει την κατάσταση δύσκολη.

Ήδη από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί δέκα αποχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Τις επόμενες ώρες όμως και καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται, θα χρειαστεί να κινηθούν κι άλλα μηχανήματα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 600 μέτρων, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και ισχυρούς ανέμους στις υπόλοιπες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ