Νέα φοιτητική κινητοποίηση στα Γιάννινα

foitites poreia giannena

Νέα κινητοποίηση από φοιτητές των Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους πήρε την απόφαση για συγκέντρωση στο χώρο της Περιφέρειας, την Πέμπτη στις δώδεκα το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στην αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέρθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλαμβάνουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον εισέρθουν στον χώρο τους να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνα τους», αναφέρουν.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται επίσης για το παρατεταμένο κλείσιμο των Πανεπιστημίων και τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης.

«Θεωρούμε παράλογο, το γεγονός ότι τα εργαστήρια μας είναι κλειστά, και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση από την μεριά της κυβέρνησης να τα ανοίξει με όλα τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται. Η μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει την παιδεία που λαμβάνουμε με κάθε τρόπο. Με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, την εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος, τα πειθαρχικά, την θέσπιση βάσης εισαγωγής και τις διαγραφές συμφοιτητών μας», σημειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ