Νέα έργα για την διάσωση μνημείων

Νέα έργα πολιτισμού θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, μετά την έγκριση των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων που ενέκρινε η  Επιτροπή  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου,

 Στον τομέα Πολιτισμού  προγραμματικές συμβάσεις  θα υπογραφούν για τα έργα:

             Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την : «Αντικατάσταση στέγης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας» προϋπολογισμού 45.000,00  €.

             Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή στοιχείων ( παροχή γενικής υπηρεσίας ) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( Κ.Α.Σ ) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ Προφήτου Ηλία Βίτσας δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 24.800,00 €.

             Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου & της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης, Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 103.873,69 €.

Επίσης η εγκρίθηκε η τροποποίηση της από  21.02. 2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας που αφορά το έργο: «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας, τη στατική επάρκεια του μνημείου, την αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google