Νέα έρευνα: Η ασπιρίνη μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου

aspirini

aspirini

Μια ασπιρίνη την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, του εντέρου και του καρκίνου του προστάτη!

Αυτά είναι τα άκρως αποκαλυπτικά ευρήματα μιας νέας έρευνας (47 μελέτες) που πραγματοποιήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Κατά την έρευνα αυτό το «απλό» και ταπεινό παυσίπονο έχει την ιδιότητα να μειώσει την πιθανότητα ένας άνθρωπος να πεθάνει από καρκίνο του μαστού, του εντέρου και του καρκίνου του προστάτη κατά το ένα πέμπτο.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα στο ντουλάπι του μπάνιου που μπορεί να ωφελήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και να τον προφυλάξουν από ασθένειες, και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό.

Ωστόσο, επισημαίνεται από τους ειδικούς ότι φυσικά η χρήση της ασπιρίνης δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα και οι ασθενείς θα πρέπει να μιλούν με τον παθολόγο τους.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας εξετάστηκαν περιστατικά ασθενών που ελάμβαναν ασπιρίνη παράλληλα με συνεδρίες χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η προσεκτική χαμηλή δόση ασπιρίνης σε αυτούς τους ασθενείς μειώνει την πιθανότητα ο ασθενής να φύγει από τη ζωή κατά 15 με 20% περίπου, μαζί με την μείωση εξάπλωσης του καρκίνου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η δόση που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής είναι μικρότερη από αυτή που παίρνει ο άνθρωπος για έναν απλό πονοκέφαλο.

Επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα υπογραμμίζει και το χαμηλό κόστος της θεραπείας, συγκρίνοντας την ασπιρίνη με άλλα πολύ ακριβά φάρμακα κατά του καρκίνου.

Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει υπερβολικές τις αναφορές για τις κακές επιδράσεις της ασπιρίνης στο στομάχι και στον κίνδυνο αιμορραγίας του εγκεφάλου.

Καθηγητής – ερευνητής Βρετανικού Πανεπιστημίου υπογραμμίζει ότι είναι πολύ νωρίς για καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ