Νέα εποχή… Τα καταστήματα Μαρινόπουλος γίνονται Σκλαβενίτης

agora sklavenitis

agora sklavenitis

Νέα εποχή από σήμερα για το δίκτυο των καταστημάτων της Μαρινόπουλος αφού και επίσημα πλέον λειτουργεί υπό την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.

Η επαναλειτουργία των καταστήματων θα γίνει σταδιακά με την εταιρεία να ρίχνει το μεγάλο βάρος στα καταστήματα της επααρχίας, όπου μέχρι σήμερα ο Ομιλος Σκλαβενίτη δεν έχει παρουσία. Χθες τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά προκειμένου να γίνει η μετατροπή των ταμειακών μηχανών υπό το νέο- πλέον ιδιοκτησιακό καθεστώς- και από σήμερα αρχίζει μια νέα περίοδος για την αγορά του λιανεμπορίου και τον Ομιλο Σκλαβενίτη, ο οποίος θα διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ με πεντακόσια εξήντα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η τροφοδοσία των καταστήματων γίνεται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος. Ο Σκλαβενίτης έχει ήδη αναρτήσει ανακοινώσεις στα καταστήματα της Μαρινόπουλος και ενημερώνει τους πελάτες ότι από σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των καταστημάτων.

Ζητά την κατανόηση για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκληθεί από τις απαραίτητες εργασίες και ενημέρωνει ότι η ομαλή λειτουργία των καταστήματων θα αρχίσει πολύ σύντομα.

Σημειώνεται ότι το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Σκλαβενίτης, για την επόμενη ημέρα της Μαρινόπουλος, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον τζίρο, η πλευρά Σκλαβενίτη εκτιμά πως θα μπορέσει να μαζέψει πίσω 1,03 δισ. ευρώ το πρώτο έτος, αυτός να αυξηθεί κατά 17% το δεύτερο φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ, το τρίτο έτος αναμένεται ετήσια αύξηση 9% στο συνολικό κύκλο εργασιών, ενώ μετά το έβδομο έτος εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σταθερός στα 1,397 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών αναμένεται να επιτευχθεί κυρίως μέσω της διαδικασίας αναπλήρωσης του αποθέματος στα καταστήματα ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται και το Επενδυτικό Σχέδιο το οποίο προβλέπει πλήρη ανακαίνιση μεγάλου αριθμού καταστημάτων όλων των κατηγοριών έως το τέλος του τέταρτου έτους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ