Νέα επεισόδια στον εμφύλιο της ΔΑΠ Ιωαννίνων

DAP_NDFKΟ εμφύλιος πόλεμος στην τοπική ΔΑΠ αλλά και σε τμήμα αυτής με την ΟΝΝΕΔ και την τοπική ΝΟΔΕ, κρατά δύο περίπου χρόνια. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απόλυτης σιωπής, το ένα τμήμα της ΔΑΠ –αυτής ουσιαστικά που έχει εξοστρακιστεί αλλά αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία- επανέρχεται κι αναδεικνύει όλα τα προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά.

To 2010 ως γνωστόν έγιναν πανελλαδικά εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων τότε, δεν είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου, με συνέπεια ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, να μην το ξεχάσει ποτέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται η πλειοψηφία της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων, η οποία ήταν και είναι πάντα εκλεγμένη μέσα από νόμιμες και γνήσιες εσωκομματικές εκλογές. Αυτό βέβαια δε το κάνει μόνο από μισαλλοδοξία, αλλά και από την επιθυμία του να ελέγξει προς όφελός του την οργάνωση στα Ιωάννινα, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Δύο χρόνια τώρα, η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων, χωρίς να έχει την αναγνώριση και τη παραμικρή οικονομική βοήθεια, αγωνίζεται για τις ιδέες της παράταξης και της οργάνωσης γενικότερα. Το ενδιαφέρον όμως του νυν προέδρου της ΟΝΝΕΔ, περιχαρακώνεται μόνο στο πως θα ελέγξει η δική του ομάδα στα Ιωάννινα, προσπαθώντας να θέσει στο περιθώριο εκατοντάδες μέλη της.

Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΑΠ ως προς το ιστορικό και η αλήθεια είναι ότι όσα περιγράφονται δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Τις μέρες αυτές όμως γράφονται νέα επεισόδια στον εμφύλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση- καταγγελία της ΔΑΠ, «στην τελευταία προγραμματισμένη συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αυτή η ομάδα τραμπούκων, επιτέθηκε στους νόμιμους εκπροσώπους της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων.

Καταγγέλλουμε τη φασιστική συμπεριφορά των τραμπούκων της μειοψηφίας και κυρίως καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, διότι σε μια εποχή που πρέπει να υποστηριχθεί η φοιτητική κοινότητα και τα κεκτημένα της, αυτός ασχολείται με το πώς θα κάνει “κουμάντο” στη παράταξή μας στα Ιωάννινα.

Καλό θα είναι να μαζέψουν τους πορτιέρηδές τους γιατί η οργάνωση στα Ιωάννινα δεν είναι “club” ούτε και πρόκειται να γίνει όπως φαίνεται να επιθυμεί ο ίδιος».

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε μία άλλη ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και το άλλο κομμάτι της ΔΑΠ –προφανώς αυτό που καταγγέλλεται- η οποία δεν απαντά σε κανένα από τα θέματα ουσίας που τίθενται από τους πρώτους.

Απλά ενημερώνει πως οποιαδήποτε ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα αποστέλλεται από το επίσημο e-mail της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Οτιδήποτε άλλο φέρει τη σφραγίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων είναι εκ του πονηρού και παραπλανητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ