Νέα εγκύκλιος για ανοιχτές εκκλησίες.. Θεοφάνεια με αστυνομική επιτήρηση

agiasmoslimn3

Διαφορετικά τελικά θα είναι και τα Θεοφάνεια. Η διαμάχη πολιτείας εκκλησίας αποκλιμακώνεται όμως ο εορτασμός θα γίνει με ανοιχτές εκκλησίες όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος και με… αστυνομική επιτήρηση.

Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε νέα εγκύκλιο στην οποία διευκρινίζει ότι δεν θα γίνει καμία λιτανεία και αγιασμός σε εξωτερικό χώρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητά αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων τα οποία αποφασίσθηκαν από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Βάσει αυτών των αποφάσεων κατά την Εορτή των Θεοφανείων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, όπως έπραξε από την αρχή της πανδημίας συμπορεύεται με την Πολιτεία στον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνει το θετικό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και παραμένει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας», αναφέρεται.

«Είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει» προστίθεται.

Η πολιτεία από την πλευρά της έχει αποφασίσει την εμφανή παρουσία της Αστυνομίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς… Η συνέχεια θα φανεί κατά τον εορτασμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ