Νέα διοίκηση στο ΤΕΕ με «γαλάζιο εμφύλιο» στα Γιάννινα

ekloges tee1

ekloges tee1

Τριγμούς στο κεντροδεξιό στρατόπεδο προκαλεί η συγκρότηση νέας διοίκησης στο ΤΕΕ Ηπείρου.. Στην αρχική σύμπραξη των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σύμπραξη που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες δυνάμεις και κυρίως την ΔΚΜ (στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία) προσχώρησε τελικά και η ΔΙΑΔΡΑΣΗ, με αναφορά στον κεντροδεξιό χώρο…

Έτσι στη θέση του προέδρου αναδείχθηκε ο Γιάννης Λυκοτραφίτης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιώργος Παππάς από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του Γραμματέα ο Αλέξανδρος Λάμπρου από την ΔΙΑΔΡΑΣΗ.

Η ΔΚΜ, δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά τα βέλη της στο «αδελφό» σχήμα, το οποίο χαρακτηρίζει ψευτοδεξιό δεκανίκι του συνασπισμού ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά τις εκλογές παρωδία της 9ης Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη των οργάνων της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λειτουργώντας με αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις, δημιούργησαν ένα πολωτικό κλίμα που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αποχώρηση των πέντε από τις επτά παρατάξεις και την έλλειψη απαρτίας. Παρόλες τις μεθοδεύσεις η παράταξη μας πήρε την πρωτοβουλία να γίνει νέος κύκλος συνομιλιών, με κύριο στόχο ένα διαπαραταξιακό προεδρείο και μια συλλογικότερη εκπροσώπηση του Τμήματος από όσο γίνεται περισσότερα μέλη, για να ανανεωθεί και να αποκτήσει την εξωστρέφεια που τόσο πολύ το έχει ανάγκη ο κλάδος. ΄

Όλες οι συζητήσεις συνάντησαν μια στείρα αδιαλλαξία από πλευράς των δύο παρατάξεων, χωρίς κανένα ενδιαφέρον ούτε για τη λειτουργία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά ούτε και για την αγωνία των συναδέλφων, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σε μια τέτοια κατάσταση δηλώσαμε υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε κάτι που και άλλες παρατάξεις συμφώνησαν μαζί μας. Όμως σε αυτή την περίπτωση η παράταξη της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ λειτούργησε σαν ψευτοδεξιό δεκανίκι στο συνασπισμό ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στις εκλογές μόνο και μόνο για προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνει πλέον και τους πιο καλοπροαίρετους για τον πραγματικό της ρόλο, όπως εξελίχθηκε μετά την προκήρυξη των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 και πως τίποτα δεν είναι τυχαίο πως κάποια πρόσωπα και παρατάξεις, τόσα χρόνια παραμένουν στην διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αφού έχουν την ουσιαστική και ενεργή στήριξη, κάποιων ατόμων που δήλωναν κατ΄ ευφημισμό ότι ανήκαν στην παράταξη μας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ