Θετικά για νέα για τον άξονα Ε-65

DROMOI ANAPTYKSIS

DROMOI ANAPTYKSISΘετικές κι ενδιαφέρουσες φαίνονται οι εξελίξεις για τον άξονα Ε-65 με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει έχουν ξεκινήσει και επίσημα οι διαδικασίες ένταξης για τη χρηματοδότηση του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έτσι διασφαλίζει το νότιο τμήμα, ενώ για το βόρειο, αυτό δηλαδή που θα συνδέσει τον άξονα με την Εγνατία Οδό οι μελέτες πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους, ώστε να επιλεγεί και η βέλτιστη λύση.

Στην απάντηση ο υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Το Αναβαλλόμενο τμήμα Ημικόμβος ΠΑΘΕ (Λαμία-Α.Κ. Ξυνιάδας, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, της 28.11.2013, που κυρώθηκε με το Νόμο 4219.2013, και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο άρθρο 4.3.2. της σύμβασης παραχώρησης, η κατασκευή των Αναβαλλόμενων Τμημάτων μετατίθεται χρονικά, και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε αυτή.

Για το τμήμα αυτό, μήκους 32,5 χλμ περίπου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησής του, στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα 2014-2020.

Για το Αναβαλλόμενο τμήμα από Α/Κ Γρεβενών (Γέφυρα Μουργκάνη) έως Α/Κ Εγνατίας, όπως επίσης προβλέπεται στην Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης της 28.11.2013, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να συντάξει τις τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες της προτεινόμενης νέας χάραξης έως τέλους του 2014, ώστε να γίνει η τελική επιλογή της βέλτιστης χάραξης στο συγκεκριμένο τμήμα.»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλαχογιάννης έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή, ενώ κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, από κοινού με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ. Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο, απείλησαν με καταψήφιση του σχετικού νόμου, αν δεν ψηφίζονταν ρητή διάταξη για ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε-65, εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ