Ναυπλιώτου, Μαρκουλάκης, Ορφανός στην εκστρατεία για την Κασσώπη

itopoioi kasopi

itopoioi kasopi

Τρεις γνωστοί ηθοποιοί, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Νίκος Ορφανός συστρατεύονται στην προσπάθεια για την διάσωση της Κασσώπης. Βάζουν το δικό τους λιθαράκι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για την εκπόνηση των μελετών που θα επιτρέψουν στη συνέχεια την ένταξη του έργου στο μεγάλο πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών».

Της εκστρατείας αυτής ηγείται το «Διάζωμα» το οποίο αποτελεί τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της Περιφέρειας Ηπείρου…

Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι κτισμένο στις νότιες υπώρειες του Ζαλόγγου και έχει μια μοναδική θέα προς τη χερσόνησο της Πρέβεζας, τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο πέλαγος, τη Λευκάδα και τα Ακαρνανικά όρη. Κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και φιλοξενούσε 6.000 θεατές. Στο θέατρο λάμβαναν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολιτικές συναθροίσεις του «Κοινού των Κασσωπαίων».

2.500 χρόνια μετά το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης στέκει ακόμη αγέρωχο στην πλαγιά του Ζαλόγγου και γοητεύει κάθε επισκέπτη. Τα σημάδια φθοράς που του έχει αφήσει ο χρόνος είναι εμφανή.

Το «Διάζωμα» και η Εθνική Τράπεζα, Εταιρικό μέλος του Σωματείου, υλοποιούν το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου.

Συνολικά απαιτούνται 80χιλ ευρώ και η δράση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας του Διαζώματος, για την συγκέντρωση αυτών των χρημάτων, το οποίο έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη, επιστρατεύτηκαν γνωστοί ηθοποιοί.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Νίκος Ορφανός μιλούν στο βίντεο για την Κασσώπη. Δείτε το εδώ
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ