Ναρκω-πόλεμος διαρκείας… Ουκ έστιν τέλος στο Αλβανικό χασίς!

alvaniko fortigoxasis

alvaniko fortigoxasis

Πάνω από ενάμισι τόνο χασίς έχουν κατασχέσει από τις αρχές του έτους οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο, ενώ έναν και πλέον τόνο, φορτωμένο σε φορτηγό, μπλόκαρε το τελωνείο της Κακαβιάς.

Η Αλβανία τον τελευταίο χρόνο είχε παραγωγή ρεκόρ… Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι ποσότητες στη χώρα είναι οι μεγαλύτερες της τελευταίας εικοσαετίας, γεγονός που δείχνει στην πράξη ότι η Κυβέρνηση Ράμα, όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα αλλά ενίσχυσε τα κυκλώματα παρέχοντας κάλυψη πολιτική και αστυνομική.

Μπορεί να έβαλε τέλος στο Λαζαράτι, κόβοντας τις κάνουλες χρηματοδότησης προς το αντίπαλο δημοκρατικό κόμμα που ήλεγχε την περιοχή, όμως δημιούργησε δεκάδες Λαζαράτια σε ολόκληρη την χώρα, ελέγχοντας πλήρως την καλλιέργεια και την διακίνηση και δημιουργώντας νέες κάνουλες μαύρου χρήματος.

Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015. Ενα μεγάλο μέρος από τους 3,7 τόνους του 2016 κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες του χρόνου. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν οι σημαντικές ποσότητες που έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τις λιμενικές αρχές στον άξονα Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Πριν από λίγες ημέρες ένα φορτηγό με αλβανικές πινακίδες έφτασε στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έχοντας περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα το αλβανικό σημείο ελέγχου.

Αστυνομικοί και τελωνειακοί ζήτησαν από τον Αλβανό οδηγό να σταθμεύσει σε συγκεκριμένο σημείο στα δεξιά του σταθμού, προκειμένου να γίνει έλεγχος. «Δεν μεταφέρω τίποτα, είναι άδειο το φορτηγό», τους είπε εκείνος, αλλά όταν του ζήτησαν να ανοίξει την πόρτα και είδε πως είχαν μαζί τους σκύλο-ανιχνευτή, το έβαλε στα πόδια και επέστρεψε τρέχοντας προς το αλβανικό τελωνείο, που απέχει μόλις 150 μέτρα από το ελληνικό. Πέρασε από αυτό σαν κύριος και εξαφανίστηκε, αφού κανένας από τους συμπατριώτες του αστυνομικούς δεν κινήθηκε για να τον σταματήσει.

Ο έλεγχος στο φορτηγό που ακολούθησε αποκάλυψε αυτό που «περιέργως» είχε περάσει απαρατήρητο από τον ειδικό εξοπλισμό της αλβανικής πλευράς, ο οποίος φέρεται να «σκανάρει» κάθε διερχόμενο όχημα: Μέσα σε κρύπτη κάτω από το πάτωμα της καρότσας βρέθηκε ποσότητα ενός τόνου χασίς, συσκευασμένου σε εκατοντάδες δέματα, που χρειάστηκε ώρες για να μεταφερθεί και να στοιβαχθεί στις αποθήκες.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία του, ενώ ειδοποίησαν και τις αλβανικές Αρχές, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει άφαντος.

Την ίδια ώρα, οι ιταλικές αρχές διεξάγουν καθημερινό πόλεμο με αλβανικά ταχύπλοα που μεταφέρουν προς τις ακτές μεγάλες ποσότητες χασίς.

Να σημειωθεί ότι στον πόλεμο με τους Αλβανούς διακινητές του χασίς οι ιταλικές Αρχές έχουν τη βοήθεια της FRONTEX.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ