«Ναι» για δέκα θέματα των στρατιωτικών

Ναι λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λύση των δέκα και πλέον θεμάτων που απασχολούν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου, απαντώντας στον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά και τη σχετική του Ερώτηση (1028/2.10.2019) προς τον αρμόδιο υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Μετά την εφ΄όλης της ύλης προσέγγιση του βουλευτή στα στρατιωτικά θέματα της Ηπείρου που  κάλυψε όλες τις πτυχές και τα αδύναμα σημεία στα οποία χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας οι Στρατιωτικοί, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε άμεσα και απάντησε ότι θα επιδιώξει την επίλυσή τους.

Ο Γιώργος Αμυράς είχε ζητήσει:

Για τα στρατιωτικά ακίνητα

  • Ανακαίνιση των ξενώνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα, αξιοποίηση ακινήτων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, δίκαιη ανακατανομή των στρατιωτικών ακινήτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων και επαναλειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) της Πρέβεζας,

Για μισθολογικές απολαβές

  • Επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους δικαιούχους Στρατιωτικούς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα δεν δίνεται στους υπηρετούντες των χαρακτηρισμένων από τον Νομό περιοχών της Ηπείρου ως παραμεθόριες (8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕΘ Ηγουμενίτσας) παρά μόνο σε ορισμένες.
  • Εφαρμογή της 2193/2014 Απόφασης του ΣτΕ που ρυθμίζει τις μισθολογικές και συντάξιμες απολαβές των Στρατιωτικών, εφαρμογή 40ωρης απασχόλησης, καθώς και υπερωριακής αποζημίωσης, καθότι οι Στρατιωτικοί δεν αποζημιώνονται για τις επιπλέον ώρες απασχόλησής τους ενώ καλούνται να καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση πέντε ασφαλιστικών ετών.

Για μεταθέσεις

  • Θέσπιση αμετάθετου με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, αμετάθετο για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β΄ και Γ΄ Λυκείου και ανακοίνωση των μεταθέσεων κάθε Μάρτιο ώστε να επιτυγχάνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός. 

Για μοριοδότηση

  • αποκατάσταση μοριοδότησης Φρουράς Ιωαννίνων και εξίσωσή της με την αντίστοιχη μοριοδότηση των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ