Να προχωρήσει η σύνδεση Ιόνιας-Κακαβιάς

Επιστολή για το θέμα του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών απέστειλε στον κ. Καραμανλή ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο νέος Υπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις περιορίστηκε μόνο σε μία γενική αναφορά για ένα έργο που αποτελεί μείζονα προτεραιότητα στην Ήπειρο και το οποίο επί δέκα χρόνια βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου με την επιστολή ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του οδικού άξονα που αποτελεί το σημαντικότερο διασυνοριακό έργο υποδομής.

Αναλυτικά αναφέρει:

 «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και με επιφυλακτικότητα, δεδομένων των «κενών» υποσχέσεων των προκατόχων σας,  δεχτήκαμε τις δηλώσεις σας ότι η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις τις Κυβέρνησης.

Η υλοποίηση του έργου θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης. Αξίζει δε να επισημάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ήδη υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

Παρακαλούμε όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η Ήπειρος, ο Νομός Ιωαννίνων και το πολύπαθο Πωγώνι να δουν επιτέλους υλοποιημένο αυτό το σημαντικό διασυνοριακό έργο υποδομής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ