Ν. Γκόντας: ΠΔ λίμνης, ταφόπλακα για την περιοχή

Ταφόπλακα για την ανάπτυξη της περιοχής χαρακτήρισε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την λίμνη, με την μορφή που κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

Ο κ. Γκόντας, υπογράμμισε ότι ο πρώτος λόγος πρέπει να δοθεί στον Δήμο και να μην γίνεται ο σχεδιασμός σε γραφεία των Αθηνών.

Στην τοποθέτησή του, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι τα  Προεδρικά Διατάγματα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή και δύσκολα αλλάζουν. Ως παράδειγμα έφερε το Π.Δ. του Ζαγορίου, το οποίο πολλοί προσπάθησαν να αλλάξουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, επί δεκαετίες. Έτσι, παρατηρείται ακόμη το εξωφρενικό, το Πέραμα, η Κρύα, η Αμφιθέα, η Κρανούλα κ.λπ., να ανήκουν πολεοδομικά στο Ζαγόρι, με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται.

Σημείωσε ότι με τη θέσπιση του συγκεκριμένου Διατάγματος, προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στον δαιδαλώδη κύκλο των διαφόρων διατάξεων που ισχύουν για το ευρύτερο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων: Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.), NATURA, διάφορα Σ.Χ.Ο.Α.Π. κ.λπ.

Ειδικές αναφορές έκανε στις ρυθμίσεις για το Νησί, τον Μάτσικα, την παραλίμνια ζώνη τονίζοντας ότι οι διατάξεις είναι ανεφάρμοστες και σε βάρος των κατοίκων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ