Μύθοι των Τόπων του Λόγου και της Ιστορίας

SOYEREFTo Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το βιβλίο του Κώστα Σουέρεφ με τίτλο: Μύθοι των Τόπων, του Λόγου και της Ιστορίας», τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Προλογίζει η κ. Μαίρη Μάντζιου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κορνηλία Σφακιανάκη.

Ο Κώστας Σουέρεφ στο βιβλίο του προτείνει ένα οδοιπορικό στους αρχαίους ελληνικούς μύθους. Επιχειρεί ένα διάλογο με κάποιους τόπους για να αναδείξει τους εναλλακτικούς συλλογισμούς που οδηγούν στην κατανόηση επιμέρους στοιχείων των μύθων, της πορείας τους στις αρχαίες κοινωνίες, της δύναμής τους ή της ανεπάρκειάς τους.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο μύθος, ο λόγος και η ιστορία συνυπάρχουν και αλληλοπροσδιορίζονται στο πλαίσιο του ιστορικού και ανθρωπολογικού γίγνεσθαι. Οι λογικές που διαμορφώνουν τους μύθους και τους υπαινιγμούς τους είναι ανάλογες με εκείνες που οδηγούν στην ιστορία. Απεικονίζουν την πολυπλοκότητα της ζωής και την προσπάθεια κοινωνικοποίησης των κοινωνιών.

Βιογραφικό του Κώστα Σουέρεφ

Ο Κώστας Σουέρεφ γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1952. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διευθύνει την ΚΘ´ ΕΠΚΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στη Scuola Normale Superiore της Πίζας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα από την ιστορική τοπογραφία και την αρχαιολογία του βορειοελλαδικού χώρου, τη μυθολογία και την τέχνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ