«Μύλος» με τα σκουπίδια της Ηπείρου

fodsa til

Αργά το μεσημέρι φάνηκε ότι Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ κάνουν ένα βήμα ο καθένας προκειμένου να βρεθεί μία ουσιαστική λύση για την λειτουργία των ΣΜΑ και την μεταφορά του υπολείμματος από τη μονάδα ΑΣΑ στους ΧΥΤΥ.

Λίγες ώρες αργότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε έκτακτα, είχε οριακή πλειοψηφία καθώς απουσίαζε σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων από τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων και αποφάσιζε την επέκταση της σύμβασης για την μεταφορά του υπολείμματος.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, καθώς ορισμένα μέλη του Φορέα βρήκαν έδαφος για να πουν όσα προφανώς δεν είπαν στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.

Ο Πρόεδρος μάλιστα του ΦΟΔΣΑ ισχυρίστηκε ότι ακολουθεί και εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας μία απάντηση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην οποία αναφέρει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΦΟΔΣΑ ως κύριος, δηλαδή ιδιοκτήτης των έργων, είναι ο αρμόδιος και αυτός που θα πρέπει να ασκεί τις σχετικές αρμοδιότητες.

Η τοποθέτηση του Προέδρου με την οποία συμφώνησαν τα παρόντα μέλη ήταν περισσότερο «πολιτικό μανιφέστο» καθώς επανέλαβε πολλές φορές ότι εκλέχθηκε για να οργανώσει τον Φορέα, να διαφυλάξει τα συμφέροντά του και να μην απεμπολήσει κανένα από τα δικαιώματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση αποφάσισαν την επέκταση της σύμβασης για την μεταφορά υπολείμματος και απομένει πλέον να φανεί στην πράξη η αντίδραση της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ