Πρόβλεψη για τα κουρεμένα τμήματα του Ε65

E-65

E-65Το Υπουργείο Υποδομών με προσθήκη στο σχετικό σχέδιο νόμου έδωσε τελικώς χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των αναβαλλόμενων τμημάτων του Ε-65 και ειδικότερα για τα τμήματα ΠΑΘΕ – Ξυνιάδα και Α/Κ Τρικάλων – Εγνατία Οδό.

Επιπλέον, το Υπουργείο χαρακτηρίζει τα τμήματα αυτά ως έργα υποδομής άμεσης προτεραιότητας, που θα περιλαμβάνονται στον εθνικό σχεδιασμό και προβλέπει τη χρηματοδότησή τους από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

 

Σε δήλωσή του για το θέμα αυτό ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Η τροποποίηση που κατέθεσε ο Υπουργός είναι σωστή. Υπενθυμίζω ότι στις ομιλίες μου τόσο στην αρμόδια Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων», είχα επισημάνει ότι η τροποποιημένη σύμβαση, όπως είχε αρχικώς κατατεθεί, παρέπεμπε τα αναβαλλόμενα τμήματα του Ε-65 στο απώτερο μέλλον με αβέβαιη την κατασκευή τους, καθώς τα εξαιρούσε από την περίοδο κατασκευής του τμήματος παραχώρησης (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) και προέβλεπε απλώς την δυνατότητα έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που θα καθόριζε τον τρόπο υλοποίησής τους.

Πλέον, με την τελική διατύπωση, γίνεται σαφές ότι εντός πενταετίας θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο Ε-65, δηλαδή από τον Μαλιακό κόλπο (ημικόμβος ΠΑΘΕ) μέχρι την Εγνατία οδό, όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει στο Υπ. Ανάπτυξης και Υποδομών, γεγονός που με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ενδιάμεσα θα παραδοθούν αυτοτελή και λειτουργικά τμήματά του και ειδικότερα το τμήμα Ξυνιάδα Φθιώτιδας – Τρίκαλα σε δύο χρόνια βάσει της σύμβασης παραχώρησης και τα τμήματα Α/Κ ΠΑΘΕ – Ξυνιάδα και Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Γρεβενών σε τρία χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ