Μπορούσαν.. Δεν το έκαναν και κρίνονται..

Stefanos Ntouskos of Greece reacts after competing in the men's rowing single sculls semifinal at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Lee Jin-man)

Ο Στέφανος Ντούσκος δεν ήταν άγνωστος στα Γιάννινα… Ούτε η κωπηλασία είναι άγνωστο άθλημα.

Η πορεία του Ντούσκου, όπως κι άλλων αθλητών της περιοχής ήταν σταθερή και ανοδική όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι παρακολουθούσαν από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα ήταν σίγουροι ότι στο Τόκιο πηγαίνει για κάτι σημαντικό.

Ο Στέφανος Ντούσκος βρήκε χορηγό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Από την Αθήνα.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων είχε απευθυνθεί ο ίδιος σε όλες τις μεγάλες εταιρείες της περιοχής στέλνοντας μάλιστα και το βιογραφικό του αλλά καμία δεν στήριξε την πορεία του προς το Τόκιο.

Ο Στέφανος πήρε το χρυσό μετάλλιο… Με την αξία του και με τον αγώνα του.

Στον αθλητισμό όμως είναι όλα πιθανά.

Θα μπορούσε να είναι στα μετάλλια.. Αυτό δεν θα μείωνε την προσπάθειά του.. Δεν θα έκανε μικρότερη την αξία της συμμετοχής.

Της συμμετοχής που δεν στήριξε καμία τοπική επιχείρηση.. Από τις μεγάλες  που διαθέτουν ουκ ολίγα χρήματα για την προβολή τους. Σε ριάλιτι υψηλής τηλεθέασης, σε παραγωγές που προωθούν το τίποτα..

Προφανώς είναι δικαίωμά τους.. Επιλέγουν πως θα προβληθούν και που θα δώσουν τα χρήματά τους.

Όμως κρίνονται από τον κόσμο. Κρίνονται από τους κατοίκους των Ιωαννίνων που είναι αυτοί πρώτοι οι οποίοι στηρίζουν τις επιχειρήσεις αυτές.. Κι αυτή την φορά κρίνονται αυστηρά.

Είχαν την δυνατότητα να στηρίξουν τον Στέφανο Ντούσκο, έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον τοπικό αθλητισμό και ειδικά τον λιγότερο προβεβλημένο.. Μπορούσαν.. Μπορούν.. Αρκεί να ακούσουν και την τοπική κοινωνία. Μπορεί αυτή η κοινωνία να είναι μικρή για τα μεγέθη τους αλλά από αυτή και με αυτή ξεκίνησαν..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ