Μπλόκο στις μετακινήσεις, γρίφος το άνοιγμα της αγοράς

adeia_paralimnios_asti

Χριστούγεννα στα πρότυπα της Ανάστασης είναι αυτά που έρχονται. Ήδη στελέχη της Κυβέρνησης έχουν κάνει γνωστό ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα τελούν υπό απαγόρευση ενώ όριο θα τεθεί και στις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι!

Μία οικογένεια συν άλλη μία το πολύ, γύρω από το γιορτινό τραπέζι, αναφέρει σε όλους τους τόνους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τις τελευταίες ημέρες.

Η πανδημία δεν υποχωρεί με τους ρυθμούς που υπολόγιζαν οι αρμόδιοι καθώς τα μέτρα καραντίνας δεν έχουν τα αποτελέσματα που καταγραφόταν την άνοιξη.

Έτσι οι γιορτές θα γίνουν μέσα σε πλαίσιο απαγορεύσεων με ότι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομία και τον τουρισμό.

Παράλληλα είναι άγνωστο αν και πως θα γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς ενώ ο κλάδος της εστίας φαίνεται ότι μπαίνει στην κατάψυξη.

Κέντρα διασκέδασης και μπαρ θα μείνουν κλειστά για το διάστημα των εορτών ενώ πιθανολογείται ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα εστιατόρια. Εξετάζεται άνοιγμα των καφέ μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Τα λιανεμπόριο είναι πολύ πιθανό να ανοίξει πριν τις γιορτές. Στόχος είναι να «καλυφθούν» κατά προτεραιότητα όλες εκείνες οι εμπορικές δραστηριότητες που την περίοδο των εορτών κάνουν έως το 30% – 40% του ετήσιου τζίρου τους. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία θα επιτρέπουν αυτό το άνοιγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ