Μπλόκο από το Ελεγκτικό στη σύμβαση του ΦΟΔΣΑ

fodsa kalantzis

Stop έβαλε η Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στο σχέδιο σύμβασης του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων με αντικείμενο την μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Η τοπική υπηρεσία του Ελεγκτικού εκτίμησε ότι η μεταφορά του υπολείμματος αποτελεί αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου με το εργοστάσιο μετά την εκχώρηση της αρμοδιότητας για την υλοποίηση του έργου από τους τέσσερις παλιούς ΦΟΔΣΑ.

Ουσιαστικά η τοπική υπηρεσία του Ελεγκτικού ταυτίζεται με τις απόψεις της Περιφέρειας Ηπείρου που επιμένει ότι η μεταφορά του υπολείμματος είναι αρμοδιότητα που της έχει εκχωρηθεί. Σημειώνεται ότι ήδη η Περιφέρεια το διάστημα αυτό ασκεί την συγκεκριμένη αρμοδιότητα ενώ έχει διασφαλίσει και το ποσό των 500 χιλιάδων από το κράτος  ώστε να μην επιβαρυνθούν οι Δήμοι.

Ο ΦΟΔΣΑ ωστόσο μετά και την εξέλιξη αυτή δεν καταθέτει τα όπλα. Έτσι έχοντας σχετική γνωμοδότηση από το νομικό του σύμβουλο προχωρά σε προσφυγή στο 7ο Τμήμα του Ελεγκτικού επιδιώκοντας εκεί να πετύχει την έγκριση του σχεδίου σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ