Μπέζας: Τον Ιούνιο του 2022 ιδιώτης στο λιμάνι..

igoumenitsa poli

Με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα παρεμβαίνει ο πρώην Υφυπουργός και σημερινός πρόεδρος της ΕΤΑΔ Αντώνης Μπέζας στο θέμα πώλησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας και της χερσαίας ζώνης.

Για το δεύτερο, την παραχώρηση δηλαδή της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν απαράδεκτα λάθη και υποστηρίζει ότι τα τοπικά προβλήματα δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως αιτία για να καθυστερήσει η επένδυση.

Ο ίδιος τονίζει ότι η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΗΓ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον τόπο καθώς μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του λιμανιού.

«Είμαι σε συνεχή επικοινωνία  με το ΤΑΙΠΕΔ (την άλλη  άμεση θυγατρική εταιρεία της ΕΕΣΥΠ μαζί με την ΕΤΑΔ) και παρακολουθώ  τη διεθνή  διαγωνιστική  διαδικασία, που με τον τρόπο που διενεργείται διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τα έσοδα του Δημοσίου  και τη βέλτιστη, από επιχειρηματικής άποψης,  επιλογή επενδυτή.  Δεν είναι εύκολο, το αντίθετο είναι ένα δύσκολο και πολύ-παραμετρικό εγχείρημα.

Παρακολουθώ επίσης την προσπάθεια που καταβάλλεται,  στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ώστε ο επενδυτής να έχει στη διαχείρισή του μόνο τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που χρειάζονται άμεσα  για λιμενικές δραστηριότητες και η λειτουργία των καταστημάτων/επιχειρήσεων σε Πλαταριά, Σύβοτα και  Σαγιάδα  να συνεχιστεί απρόσκοπτα και προς το συμφέρον τους. Αισιοδοξώ ότι θα πετύχει.

Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου τον Ιούνιο (2022) θα υπάρχει παραχωρησιούχος στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!» καταλήγει ο κ. Μπέζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ