Μπερδεύτηκαν και…παρερμηνεύτηκαν…

prevezanew

Δια της Λευκάδας μπορεί να βγει συμπέρασμα και για την Πρέβεζα! Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη της Τετάρτης ενέταξε τις δύο περιοχές σε αυτές που προβληματίζουν τους επιστήμονες λόγω της αυξητικής πορείας της πανδημίας..

Φυσικά η δήλωση αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία τόσο για την Λευκάδα όσο και για την Πρέβεζα.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας επικοινώνησε με τον Υπουργό και ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις.. Οι πληροφορίες λένε ότι του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση κάτι που δεν συνέβη.

Συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη με την Πρέβεζα μπορεί να βγει μέσω της Λευκάδας και της ανακοίνωσης που έδωσε ο γαλάζιος βουλευτής του νησιού Θανάση Καββαδά.

Κάθε Τρίτη λοιπόν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ενημερώνει διεξοδικά το Υπουργείο Υγείας με στοιχεία και ποσοστά για την πορεία της πανδημίας ανά νομό.

Τα απόλυτα ποσοστά αποτύπωναν μία αύξηση για την περιοχή της Πρέβεζας άνω του 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα… Μόνο που αυτό σε κρούσματα αντιστοιχούσε περίπου σε δύο!!!

Κάπως έτσι λοιπόν έγινε το μπέρδεμα και παρερμηνεύτηκαν μεταξύ τους…

Είναι άγνωστο αν ο γαλάζιος βουλευτής της Πρέβεζας είχε κάποια επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας η ανακοίνωση ωστόσο του συναδέλφου του της Λευκάδας δίνει έμμεσες απαντήσεις.

Αναφέρει ο κ. Καββαδάς: «Έπειτα από εσπευσμένη συνάντηση μου με τον Υπουργό υγείας κ.Βασίλη Κικίλια για διευκρινίσεις σχετικά με τα κρούσματα στη Λευκάδα ενημερώθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας παρουσιάζει στις ενημερώσεις του τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες αυξητικές τάσεις στα ενεργά κρούσματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας παρουσίαζε την Τρίτη το βράδυ ποσοστιαία αύξηση στα ενεργά κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ενεργά κρούσματα είναι όσα έχουν διαγνωσθεί θετικά όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν έχουν αρνητικοποιηθεί.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι “κοκκινίζει” η Λευκάδα.

Μάλιστα, όπως ενημερώθηκα, τα σημερινά δεδομένα είναι ήδη καλύτερα και η Λευκάδα έχει βγει από το “ραντάρ” των επιδημιολόγων μας.

Με την πιστή τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα τα καταφέρουμε και θα διατηρήσουμε το νησί μας έναν απολύτως ασφαλή προορισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ